Tiedätkö, mitä kaikkea liittyy omaisen hautaamiseen? Onneksi ei tarvitsekaan, sillä yksi yhteydenotto tai käynti riittää, sanoo Pirkanmaan hautaustoimiston Marko Mielonen.

Marko Mielonen ja Outi Kantonen palvelevat Pirkanmaan Hautaustoimiston / Hautauspalvelu Mielonen uusissa tiloissa Rautatienkadun ja Satakunnankadun kulmassa osoitteessa Rautatienkatu 15.

HAUTAJAISET TAMPERE. Läheisen ihmisen kuolema pysäyttää ja kysyy voimia. Tunteiden rinnalla on lukuisia käytännön asioita, jotka pitää hoitaa surun keskellä. On kuitenkin huojentavaa tietää, että hautajaisten järjestämisessä riittää yksi yhteydenotto tai käynti hautaustoimistossa.

”Meitä on helppo lähestyä. Hoidamme kaikki hautaukseen ja siunaukseen liittyvät asiat vainajan ja omaisten toiveita kunnioittaen. Palveluihimme kuuluvat myös perunkirjoitusten tekeminen sekä sukuselvitysten tilaaminen”, Pirkanmaan hautaustoimiston yrittäjä Marko Mielonen kertoo.

”Palvelemme kaikkia asiakasryhmiä ja suunnittelemme hautajaiset toiveiden mukaan. Olemme koonneet myös erilaisia palvelupaketteja, jotka helpottavat valintojen tekemistä.”

Ihmisten kohtaamista ja luottamusta

Marko Mielonen on toisen polven hautaustoimistoyrittäjä, joka aloitti alalla lähes 40 vuotta sitten, vain 15-vuotiaana.

”Vanhempani ostivat Savonlinnasta hautaustoimiston, jonka työhön osallistuin jo koululaisena. Olin isän mukana kuljetuksissa ja joskus toimistollakin yksin päivystämässä. Kävipä kerran niin, että järjestin palvelut maaherran hautaukseen, mistä sain myöhemmin myös kiitosta vainajan omaisilta”, Mielonen muistelee.

”Tampereella aloitin yksitoista vuotta sitten avaamalla kokonaan uuden toimipisteen. Olin ollut aiemmin toisessa alan yrityksessä kuljettajana, ja kun siinä tehtävässä tapaamani ihmiset tulivat hyvän kokemuksen saaneena asioimaan myös uuteen toimistooni, saatoin jälleen huomata, miten suuri merkitys on ihmisten kohtaamisella ja palvelemisella.”

”Tämä ei ole kertakauppaa vaan jatkumoa, jossa asiakkaat palaavat yhä uudelleen asioimaan kanssamme. Säännöllisesti myös kuulee asiakkaiden kommenttina ja palautteena, että tämä olikin helppoa. Silloin luottamus on saavutettu.” Omaisen hautaaminen on aina raskas kokemus.

”Olemme saaneet aikaisempaa isommat tilat, joita on kiitelty tyylikkäiksi ja kauniiksi. Kävijälle saattaa tulla yllätyksenä se, että hautaustoimisto ei olekaan karu ja kylmä tila vaan lämpimän ja jopa rennon kohtaamisen paikka”, Marko Mielonen sanoo.

Uudet tilat Rautatienkadulla Tampereella

Pirkanmaan hautaustoimisto Marko Mielonen on juuri muuttanut uusiin tiloihin Rautatienkatu 15:een Tampereella.

”Olemme saaneet aikaisempaa isommat tilat, joita on kiitelty tyylikkäiksi ja kauniiksi. Kävijälle saattaa tulla yllätyksenä se, että hautaustoimisto ei olekaan karu ja kylmä tila vaan lämpimän ja jopa rennon kohtaamisen paikka.”

Vaikka Mielonen on ollut ensimmäisenä perustamassa alan verkkokauppaa Suomeen, hänellä on vahva luottamus hautaustoimistoon asiointipaikkana.

”En halua luopua palvelupisteistä, sillä ihmisille on edelleen tarpeellista tulla paikalle, tavata ihmisiä ja keskustella. Haluan kuitenkin vastata siihenkin kysyntään, että joku haluaa asioida kanssamme verkossa.”

Erilaisia vaihtoehtoja

Koska hautajaisiin haetaan välillä vaatimattomia ratkaisuja sekä toisinaan taas juhlavuutta ja arvokkuutta, Pirkanmaan hautaustoimisto Marko Mielonen tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja arkuista, uurnista, hautakivistä ja kaiverruksista sekä palvelupaketeista.

”Esimerkiksi arkuissa emme ole sitoutuneet vain yhteen valmistajaan, vaan meillä on esillä ja saatavilla useiden valmistajien mallisto, jotta kaikille löytyy sopiva vaihtoehto ja hinta. Tarvittaessa etsimme, tarjoamme ja suosittelemme lisäksi erilaisia vaihtoehtoja muistotilaisuuden paikasta, jotta asiakkaalle löytyy sopivin ja taloudellisesti järkevin ratkaisu.”

”Hautajaisiin liittyy lukuisia yhteydenottoja, järjestämisiä, tilauksia, aikatauluttamista sekä yhteistyötä seurakuntien ja hoitolaitosten kanssa. Pienimuotoistenkin hautajaisten järjestelyt edellyttävät runsaasti taustatyötä, mutta osaamme auttaa kaikissa tilanteissa ja kaiken saa meiltä yhdestä paikasta”, Marko Mielonen summaa.

INFO

Pirkanmaan hautaustoimisto / Hautauspalvelu Marko Mielonen

Täyden palvelun hautaustoimisto, jonka kautta saa kaikki hautaamiseen liittyvät palvelut ja tuotteet, kuten arkut ja uurnat, arkun kantajat, kukat, vainajan kuljetuksen ja pukemisen, kuolinilmoitukset, siunausajan ja muistotilaisuuspaikan varaamisen, pitopalvelun, valokuvauspalvelun sekä perunkirjoitukset. Ota yhteyttä, kerromme mitä kaikkea liittyy omaisen hautaamiseen.

Palvelee uudessa osoitteessa Rautatienkatu 15, Tampere.

Asioida voi toimistossa käynnin lisäksi myös puhelimitse tai verkkopalvelussa.

Marko Mielonen 050-502 2044 – myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Outi Kantonen 050-372 5599 – arkisin klo 9–16.30

Lue lisää: pirkanmaanhautaustoimisto.fi

Osasto
Tagit