­

Hautaaminen ja Hautauspalvelut Kangasalla

Arkkuhautaus on tällä hetkellä Kangasalan seurakunnan alueella yleisin hautausmuoto. Hautaustoimistossamme on nähtävänä eri hintaisia ja erilaisista materiaaleista valmistteuja arkkuja.
Uurnassa tuhka voidaan kätkeä maahan uurnahautausmaahan, arkkuhautaan, uurnariveille tai uurnalehtoon.
Uurnan tulee olla maatuva. Kaikki kauttamme saatavat uurnat ovat maatuvia ja täyttävät seurakuntien vaatimukset. Tuhka uurnat valmistetaan pääsääntöisesti puusta. Uurna voi olla pinnoitettu kankaalla tai puun omat syyt, kuviointi ja väritys voi koristaa uurnan pintaa. Keraamisia- ja maatuvia alumiiniuurnia käytetään myös usein vainajan tuhkan maahan kätkemisessä.
Tuhka voidaan myös sirotella sirottelualueelle – hautaaminen suoritetaan seurakunnan työntekijän toimesta. Tuhkan sirottelualueelle ei näin ollen synny selkeää hautapaikkaa.


Lähin krematorio on Vatialassa johon vainaja voidaan kuljettaa suoraan siunauksesta esimerkiksi Kangasalan kirkosta tai tuhkauskuljetus voidaan suorittaa siunausta seuraavalla viikolla. Vainaja siirretään siunauksen jälkeen odottamaan kappelin säilytystiloihin tuhkaukseen vientiä. Tämä käytäntö on mahdollista esimerkiksi Huutijärven kappelilla. Huutijärven kappeli on käynyt läpi perusteellisen remontin ja palvelee uudistuneena siunaustilaisuuksissa.
Hautaustoimistomme kanssa voitte sopia ja keskustella juuri Teille parhaiten sopivasta järjestelystä.

Täyden palvelun hautaustoimisto, 
Puhelin 050 - 502 2044 (24/ h päivystys)