­

SUUNNITTELE HAUTAJAISET

Läheisen kuolema tuo usein eteen monia päätöksiä, niihin ei ennalta usein osaa varautua. Surun hetkellä on päätettävä, millaiset hautajaiset järjestetään. Minkälaiset hautajaiset vainaja olisi halunnut?  Näistä asioista me kaiken kiireen ja hektisen elämänmenon tuoksinnassa keskustelemme valitettavan harvoin. Hautajaisten ennakkosuunnittelu auttaa läheisiä toteuttamaan juuri sinun tahtosi hautajaisten järjestelyn suhteen.

 

Jonkin verran hautausjärjestelyjen suunnittelua meillä Suomessakin tehdään, mutta huomattavasti vähemmän kuin muissa Euroopan maissa. Mehän olemme suomalaisia ja toimimme tämänkin asian suhteen kuten parhaaksi näemme ja mikä meistä omalta tuntuu.

Emme ole tottuneet puhumaan kuolemasta ennalta, elämä ja asiat ovat edenneet omaan suuntaansa, omalla painollaan.

Suunnitelmia ennakkoon tekevät ihmiset ovat itse järjestäneet hautajaisia ja huomanneet, että jonkinlainen suunnitelma ja tahdon ilmaisu olisi helpottanut järjestelyjä. Monesti suunnitelman tekevät myös henkilöt joilla ei ole lähiomaisia tai ovat sairastuneet parantumattomasti, ovat halunneet ilmaista viimeisen tahtonsa hautajaistensa suhteen. Vainajan kunnioittaminen, vakaumus ja toiveet on kirjattu myös hautaustoimilakiin.

Helpottaaksesi läheisiäsi voit kertoa suunnitelmassa, haluatko itsellesi puisen vai verhoillun arkun, laitetaanko yllesi omat vaatteet tai puuvillaiset ehkä silkkiset, haudataanko sinut sukuhautaan tai minne toivot tuhkasi ripoteltavan. Myös ruokatarjoilut ja hautajaiskukat voit etukäteen päättää.

Suunnitelma on suunnitelma, ei etukäteen maksettava sopimus. Varat voi halutessaan varata erilliselle pankkitilille. Suunnitelmasta on aina hyvä kertoa läheisilleen.

Hautajaissuunnitelman lisäksi etukäteen voi halutessaan myös kirjata omaisuudesta luettelo, joka helpottaa perunkirjoitusta.

Perunkirjoituksiin valmistautuminen on huomattavasti helpompaa, kun olet listannut tiedon tärkeistä asiakirjoista, kuten testamentista, hoitotahdosta, edunvalvontavaltuutuksesta, pankkitileistä, vakuutuksista ja sopimuksista.

Hautaustoimistostammevoi pyytää yhdessä laaditun suunnitelman, jossa kerrotaan läheisille ohjeita omien hautajaisten suunnittelua varten. On tärkeää kertoa hautaustestamentista läheisille ja ystäville tai edunvalvojalle sekä hoitolaitoksen henkilökunnalle.

Säilytä hautausjärjestely suunnitelman oma kappaleesi sellaisessa paikassa, josta omaisesi tai ystäväsi sen helposti löytävät. Toinen kappale säilytetään hautaustoimistossamme. Hautaustestamenttia ei pidä siis kätkeä pankin tallelokeroon tai kassakaappiin, koska ne avataan usein vasta hautauksen jälkeen ennen perunkirjoitusta.

Ota yhteyttä, hautaustoimistomme auttaa ja palvelee ennakkosuunnitelman teossa.

Uusituilla sivuillamme hautauspalveluiden suunnittelemeinen on entistäkin helpompaa. Sivuiltamme löydät runsaan arkku - ja uurnagallerian. Kaikki tuotteet ovat esillä selkeillä kuvilla ja niiden yhteydessä hinta tuotteelle. Voit myös soittaa toimistomme numeoon 050-5022 044 ja keskustella erilaisista järjestely vaihtoehdoista henkilökuntamme kanssa.

Täyden palvelun hautaustoimisto, 
Puhelin 050 - 502 2044 (24/ h päivystys)

 

­