­

Uutiset

Kristilliseen seurakuntaan kuulumaton voidaan siunata hautaan, jos omaiset sitä pyytävät ja pappi toteaa, että kirkolliseen hautaan siunaamiseen on perusteita. Siunausta ei toimiteta, jos vainaja on eläessään ilmaissut, ettei hän halua kristillistä hautausta. Hautaan siunaaminen on samanlainen kuin kirkkoon kuuluvan siunaus. Siunauskappeli voidaan vuokrata myös muiden kirkkokuntien tai uskonnottomien hautaustilaisuuteen.

Usein kirkkoon kuulumattoman hautaus ei poikkea tilaisuuden osalta muuten kuin kappelista perittävän vuokran osalta. 

Ota yhteyttä hautaustoimistoomme ja luota asiantuntemukseemme, järjestämme haluamanne laisen tilaisuuden.

Puhelin 050-5022044 

 

Kuinka kertoa lapselle

Lapsi suree omalla tavallaan. Surua voi käsitellä leikin kautta, kirjallisuuden avulla tai esimerkiksi piirtäen. Kuoleman konkretisoiminen auttaa lasta ymmärtämään mitä on tapahtunut. Lapsi haluaa vastauksia kaikenlaisiin kysymyksiin. "Onko siellä haudassa kylmä? Menikö mummu taivaaseen? Et kai sinäkin kuole?". Kysymyksiin on hyvä suhtautua vakavasti ja keskustella lapsen kanssa, vaikka vastauksia ei kaikkiin kysymyksiin löydykään. Läheisyys auttaa ja lapsi tarvitsee aikuista rinnalleen tukemaan häntä vaikeiden tunteiden kanssa.

Onko sinulla kokemusta lapsen surusta? Tai miten sinä koit surun kun olit itse lapsi?

 

"Mitä te voitte hoitaa ja mitä jää minun vastuulleni?"

Läheisen menettäminen on aina raskasta ja hämmentävää ja kaiken surun keskellä käytännön asioiden hoitaminen tuntuu joskus uuvuttavaltakin. Ensimmäinen kysymys on usein "Mitä minä nyt teen? Mistä aloitan?"

Me Pirkanmaan hautaustoimistossa autamme kaikissa järjestelyissä siunausajan varaamisesta ja vainajan kuljetuksesta aina perunkirjoituksen saakka. Käymme yhdessä läpi teille ja läheisellenne tärkeitä asioita ja hoidamme puolestanne kaikki siunaukseen ja muistotilaisuuteen liittyvät palvelut sekä halutessanne myös perunkirjoituksen ja siihen tarvittavan sukuselvityksen tilaamisen.pitkospuut
SHT-tukun Eko-arkkusarja on saanut uuden jäsenen, tyylikkään SHT-tukun Eko-arkkusarja on saanut uuden jäsenen, tyylikkään tervanväriseksi käsitellyn Eko Tervan.

Kuva:SHT-tukkueko arkku terva

Kirkkohallituksen yleiskirje nro 21/2018 20.12.2018

Valtioneuvosto on yleisistunnossaan 19.12.2018 hyväksynyt kuolemansyyn selvittämisestä annetun asetuksen (948/1973) muuttamisen siten, että kuolema merkitään väestötietojärjestelmään välittömästi kuoleman toteamisen jälkeen. Kuolintiedon näkyminen väestötietojärjestelmässä ei ole enää hautauslupa.

Suru on luonnollinen reaktio menetykseen. Se kulkee vaiheittain, saa erilaisia muotoja. Joillekin on tärkeää hoitaa käytännön asioita ja toimia järjestelmällisesti. Joku taas toivoo, että joku muu hoitaa kaikki mahdolliset järjestelyt. Ei ole yhtä oikeaa tapaa toimia, eikä yhtä tapaa surra. Suru on prosessi, eikä voi tietää etukäteen miten voimakkaana sen tuntee.Suru on luonnollinen reaktio

Pirkanmaan Hautaustoimisto myös Pinterestissä

https://www.pinterest.com/pirkanmaanhautaustoimisto

Täyden palvelun hautaustoimisto, 
Puhelin 050 - 502 2044 (myös iltaisin ja viikonloppuisin)